Workshops op maat

Naast de workshops die vermeld staan in de Agenda is het ook mogelijk een workshop op maat aan te bieden.

Thuis met vriendinnen , bij jullie op school of in de kinderopvang.

Hoog gevoelig kind

Een workshop van ongeveer 2,5 uur waarin we ontdekken hoe hoog gevoelige kinderen de wereld beleven, welke verschillende "vormen" van hoog gevoeligheid er zijn en wat jij als ouder kan doen om je kind te helpen met de wereld die hen soms overweldigd. En dat gevoeligheid heel normaal is en ook veel mooie dingen brengt.

Stress en Overprikkeling bij Kinderen

Een workshop van 2,5 uur waarin we dieper ingaan op wat stress is, hoe het komt dat intense kinderen vaak meer stress ervaren en waarom ze dan zo stil, boos, druk of verdrietig kunnen worden.
We ontdekken wat jij als ouder kan doen om je kind hierbij te helpen. En we ontdekken hoe jij meer ontspanning bij je kind en in je gezin kan krijgen!

Opvoeden vanuit verbinding en vertrouwen

Intense kinderen hebben meer dan gemiddeld behoefte aan verbinding. Wat is dan nou en hoe verbind jij je dan als ouder? Een praktische workshop waarin naast ontdekken wat werkt voor jouw kind ook veel aandacht is voor hetgeen wat jij thuis mee maakt met jouw kind. We werken aan de hand van jullie eigen voorbeelden.

Emoties bij jonge kinderen

Het uiten van emoties neem een vogelvlucht in de peuter en kleuterfase. Boosheid, angst, verdriet kunnen heftige vormen aannemen en jouw als ouder voor een pittige uitdaging stellen. We ontdekken wat deze fase nou zo bijzonder maakt en wat jij als ouder kan doen om het jouw kind ( en jezelf) allemaal wat makkelijker te maken.

Scholen/Kinderdagverblijven/ Verenigingen

De workshops die er vanuit Intense kinderen geboden worden aan ouders passen ook goed op een ouderavond binnen een school of in een aangepaste vorm kunnen ze  als verdiepingsworkshop voor het team aangeboden worden. Neem vrijblijvend contact op en we bespreken de mogelijkheden.