Wie ben ik

IMG_4654
Ik ben Nicole de Gruijter

Ik ben moeder van twee heerlijke intense kinderen, opvoeder, coach, voormalig jeugdzorgprofessional, vrouw, natuurliefhebber, kookgek en oprichtster van Intense Kinderen.

Opvoeden is een uitdaging, een intense  wereldbeleving maakt deze pittiger, ik geloof dat wanneer jij je als ouder kan verbinden met je kind  en ontdekt hoe zij de wereld beleven je samen kan genieten van het leven!

Opvoeden en opgroeien als uitdaging

Als moeder weet ik voor welke uitdagingen je komt te staan na de geboorte van je kind(eren). Ook ik merkte na de geboorte van mijn dochter (2010) dat dat de wolken echt niet altijd roze waren.

Ondanks dat ik "de boekjes" kende, dagelijks zelf met kinderen en ouders werkte en echt alle soorten kinderen al voorbij had zien komen daagde onze dochter ons uit om "het anders" te doen. Een ontdekkingstocht die ook mij soms energie kostte maar die mij een ook verbinding bracht. Verbinding met elkaar, met mezelf en waardering voor de unieke, sterke kanten die onze karakters hebben.

De geboorte van onze zoon (2012) bracht weer nieuwe uitdagingen. Waar mijn dochter serieus, observerend en diep nadenkend kan zijn, is hij meer de ondernemende, enthousiasteling. Die liefdevol in zijn enthousiasme en temperament nog wel eens wat onhandig en ongeremd kan zijn.

Vanuit verbinding en vertrouwen

Ik geloof dat elke ouder het beste met zijn kind voor heeft en het liefst een liefdevolle opvoeder wil zijn. Soms ben je alleen zo ondergedompeld in het leven, dat je de positieve dingen in je gezin niet altijd kan zien en voelen. Soms zijn er uitdagingen en weet jij niet waar te beginnen.

Zeker wanneer jouw kinderen de wereld intens beleven door hun gevoeligheid en temperament is opvoeden soms gewoon echt pittig!

Samen ontdekken

Op die momenten kan het prettig zijn als er iemand met je mee kijkt. Iemand die kan uitleggen hoe jouw kind de wereld beleefd. Iemand die jouw helpt de gebruiksaanwijzing van je kind te ontdekken. Die jullie weer verbind door het creëren van begrip, (h)erkenning en ruimte tot verandering.

Coach

En die iemand ben ik; als coach laat  ik ouders en kinderen ervaren hoe zij de wereld beleven. En hen het vertrouwen in zichzelf (opnieuw) ontdekken.