Training Sensitief Opvoeden

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(Hoog) sensitieve kinderen beleven de wereld om hen heen vaak intens.

Ze nemen veel en subtiel waar, denken diep en kunnen overweldigd raken door de wereld om hen heen. Ze pikken veel op met hun zintuigen en raken soms overprikkeld.  Vaak ontwikkelen ze zelf al oplossingen door zich o de achtergrond te plaatsen, in hun eigen wereld terug te trekken of zijn juist druk, ondernemend en echte wervelwinden. Als het allemaal echt te veel wordt raken ze overprikkeld. Vaak zie je dan hele boze of verdrietige buien thuis of op school.Maar (hoog)sensitiviteit heeft ook veel kwaliteiten. Deze kinderen zijn sociaal, nieuwsgierig, invoelend, wijs, vol fantasie en soms echte leiders.

Deze kinderen stellen jou als ouder voor een uitdaging in de opvoeding. Wat zijn hun behoefte, hoe kan je ze het beste begeleiden en zorg je ervoor dat ook hun kwaliteiten zichtbaar zijn en blijven?
Tijdens de opvoedcoaching en één op één trajecten merk ik dat veel ouders het gevoel hebben dat zij de enige zijn met deze worsteling. Dat er behoefte is aan ervaringen delen met andere ouders en leren van elkaar.

Daarom nu ook een groepstraining voor ouders van een (hoog)sensitief kind.

Tijdens de training leer jij als ouder het gedrag van hun kind beter te begrijpen en krijgen je handvatten aangereikt die je kunt gebruiken in de opvoeding.  Naast achtergrondinformatie en praktische tips is er ook ruimte om ervaringen te delen met andere ouders.

De onderwerpen die behandeld worden tijdens de training zijn:

  • Wat is hoogsensitiviteit?
  • De ontwikkeling en kwaliteiten van het hoogsensitieve kind
  • Overprikkeling
  • Stress en stressreductie
  • Concentratie en aandacht
  • Spiegelen
  • Communicatie en opvoedbehoefte's.

De training bestaat uit 3 avonden van 2 uur. De eerst volgende training staat geplant op:

In 2020 is er nog geen training gepland, wel is het mogelijk als ouders deze training individueel te volgen.