Opvoeden

We snappen nu beter wat onze dochter nodig heeft, de tips helpen echt en we zijn als gezin meer ontspannen. Bedankt!
Ouders van een meisje van 7 jaar.

Opvoeden is een hele uitdaging. De komst van jouw kind zet je leven op zijn komt, er moet een nieuw evenwicht komen in alle rollen die je hebt in het leven en elke nieuwe fase van je kind is weer een ontdekkingstocht. Elke ouder verzucht weleens was de gebruiksaanwijzing van mijn kind er maar bij geleverd!

Intense wereld beleving en de uitdagingen voor jou als ouder

Zo'n 20 % van de kinderen beleeft de wereld intenser. Deze kinderen voelen zich sterk verbonden met hun omgeving, denken diep na en ervaren zintuiglijk veel.  Ze doen veel indrukken op gedurende de dag en er zijn momenten dat ze intens verdrietig of boos kunnen zijn terwijl jij je soms afvraagt waar dat nou vandaan komt. Al in de babytijd merk je vaak dat "de standaard adviezen" bij jouw kind niet opgaan. Je merkt dat het slapen, het leren en uiten van emoties, samen spelen en drukke dagen net even anders gaan dan gemiddeld. Intense kinderen "sponsen" de wereld om hen heen helemaal op en vaak zie je dat ze dan thuis of in de nacht onrustig of intens gedrag laten zien.

School

Waar je net dacht het allemaal een beetje ontdekt te hebben start je kind met school. Misschien zie jij thuis een heel ander kind dan de meester of juf op school. Vaak zijn deze kinderen op school heel lief, sociaal en meegaand maar merk je thuis dat het allemaal te veel is. Ze zijn snel boos of verdrietig. Of ze denken diep na, zijn perfectionistisch en willen geen fouten maken.

Wat is er aan de hand

Misschien wordt je als ouder onzeker door het gedrag, je twijfelt of je het wel goed doet. Jij of je omgeving vraagt zich af of er wat aan de hand is. Soms word er gezegd; "misschien is je kind wel Hoog Gevoelig, zou hij ADHD hebben of misschien toch iets autistisch?" De maatschappij is geneigd om in labels en etiketten te denken.

Wat ik de afgelopen jaren ontdekt hebt is dat veel van de kinderen die de wereld intenser beleven vaker stress ervaren en overprikkeld zijn. Daarnaast voelen ze de omgeving om hen heen goed aan. Ze gedragen zich naar de verwachtingen van andere of spiegelen de dingen die voor ons een uitdaging zijn. Door dit te herkennen bij jezelf en bij je kind is het mogelijk om een verandering op gang te brengen. Waardoor er meer ontspanning, verbinding en vertrouwen in jullie gezin ontstaat.

Samen ontdekken

Tijdens coaching ontdekken we samen wat werkt voor jullie en jullie kind.  Ik ben geen nanny die jullie verteld hoe jij je kind moet opvoeden. Ik vertrouw op jouw kennis over jullie kind en help jou hier ook op te vertrouwen. Samen gaan we op ontdekkingstocht; ik deel mijn kennis en ervaring, jullie krijgen inzichten en vertrouwen en als gezin zetten jullie de stappen die voor jullie goed vullen.

Dit kan op 3 manieren: een losse opvoedsparringssessie, opvoedcoaching of skype. Hieronder lees je er meer over.

Nicole heeft ons echt advies op maat geven in wat onze zoon nodig heeft en waar we in de opvoeding rekening mee kunnen houden. Zij bracht dit altijd op een hele prettige en begrijpelijke manier. De sfeer was heel ontspannen.
Ouders van een jongen van 5 jaar.

Opvoedsparringsessie

In een gesprek van 1,5 uur zoomen we samen in op jullie vraag. We onderzoeken waar de ruimte tot verandering zit en jullie gaan hierna zelf aan de slag

Opvoedcoaching

We starten met een kennismakingsgesprek aan de hand van een intakeformulier. Dit gesprek vind plaats bij jullie thuis. Hierna bepalen we samen welk pakket het best past zodat jullie als ouders het vertrouwen terug hebben en er weer ontspanning en verbinding is!

Skype Coaching

Misschien woon je wat verder weg, herken je wel veel op de website en wil je graag een sparren of een kort coachingstraject. Skype biedt ons de mogelijkheid om dit te realiseren.

Tarieven

Kennismaking 70 euro incl BTW.


Eenmalige opvoedsparringsessie  97 Euro incl. BTW.         90 minuten bij jullie thuis of op de praktijk


Traject even meekijken*  275 euro incl. BTW.               3 sessie van 60 minuten, evaluatie en tussentijds email of bel contact bij behoefte.


Traject we gaan er samen voor*  415 euro incl BTW.   5 sessie van 60 minuten, evaluatie, tussentijds email of belcontact bij  behoefte.


Skype coaching 59 euro per sessie                45 tot 55 minuten coaching via skype.

 

* in de avonduren wordt er een meerprijs berekend. Trajecten vinden in overleg plaats op de praktijk of bij jullie thuis