Onderwijs

Onderwijs

Vanuit Intense Kinderen worden er regelmatig kinderen begeleid op school. Wanneer (jonge) kinderen overvallen worden door alle prikkels die zij ervaren of hun emoties nog onvoldoende onder controle hebben is het moeilijk om tot leren te komen in de klas.
Kinderen die de wereld intens beleven hebben regelmatig last van momenten van verwarring, overspoeling door emoties of stress. Pas wanneer zij de vaardigheden hebben ontwikkeld om hun intense beleving te kanaliseren en voldoende ontspanning en zelfvertrouwen ervaren zullen zij optimaal tot leren kunnen komen in de klas.
De basisschool van uw kind vraagt dan vaak een onderwijsarrangement bij de PPO waarbij de aandacht gericht is op het versterken van het zelfbeeld, verminderen van faalangst of het aanleren van strategiën om de concentratie en executieve functies te verbeteren.

Daarnaast is het ook mogelijk om workshops voor het onderwijsteam of ouderavonden te organiseren over diverse thema’s. Hierbij kan je denken aan Hoog-sensitiviteit, prikkelverwerking, faalangst of anders kijken naar gedrag.

boosheid

De ervaring van scholen:

Ik ervaar de samenwerking prettig met Nicole. Ze heeft een fijne manier van overleggen en het lukt goed om samen tot goede begeleiding komen van een leerling. Ik weet dat de leerling en ouders jouw coaching als heel prettig hebben ervaren en dat het de leerling veel geholpen heeft. De leerkracht heeft dit in de klas gemerkt aan de leerling. Echt eenn succes!
Wij zullen jou zeker weer benaderen bij de invulling van een arrangement op sociaal-emotioneel gebied en dan met name sensitieve en/of prikkelgevoelige kinderen, zal ik jou weer benaderen als begeleider.

Wij maken graag gebruik van de begeleiding van Nicole bij leerlingen die vastlopen in motivatie of coaching mbt hun gedrag nodig hebben. De korte lijntjes met Nicole zijn erg prettig en ook in de Coronatijd is zij flexibel en meedenkend gebleken. Verslagen zijn altijd op tijd en tijdens de evaluaties is zij zeer duidelijk.

Al enkele jaren werken wij als school samen met Nicole samen. Nicole wordt gevraagd bij inzet van arrangementen, voor leerlingen die vastlopen in het intens beleven van sociale emoties en contacten in de schoolsituatie, de schooldagen en de wereld om hen heen.
Nicole werkt vanuit vertrouwen en bouwt aan een goede relatie tussen leerling, ouders en school. Zij stelt zich deskundig op in het belang van de leerlingen en betrekt iedereen bij het proces. De communicatie is transparant naar alle betrokkenen.
Haar manier van begeleiden hebben veel leerlingen een stap verder gebracht, waardoor de leerling zelf de autonomie gekregen op eigen gevoel, ervaring en keuzes.

Wil je meer weten wat ik voor jullie school kan betekenen? Neem dan gerust contact met mij op!