Kindercoaching

Zelfvertrouwen en positiviteit

Iedere ouder gunt zijn kind zelfvertrouwen en positieve ervaringen in het leven. Je wilt dat het goed gaat met je kind, dat je kind zich trots voelt. Dat hij gezien wordt zoals die is door zijn omgeving en een fijne vrienden heeft.
Soms zijn er momenten waarop het even niet zo loopt. Je kind voelt zich onbegrepen. Je kind wordt onzeker, is verdrietig, boos of doet extra stoer. Er zijn slaapproblemen, buik en hoofdpijn klachten. Je kind zit niet lekker in zijn vel.

Door vertrouwen ontstaat verandering

Kindercoaching is oplossingsgerichte, kortdurende hulp met een preventief karakter. Juist om te voorkomen dat de onzekerheid of het drukke gedrag van je kind heel groot wordt. Het sluit aan op de unieke kwaliteiten en krachten die jouw kind al bezit.
Je kind leert vanuit zijn eigen kwaliteiten en met zijn eigen mogelijkheden op een andere manier met de ontstane situatie om te gaan.

Ontdekkingstocht

Vanaf ongeveer 8 jaar is het mogelijk om met jouw kind op ontdekkingstocht te gaan. Vanaf deze leeftijd kunnen kinderen voldoende zelf reflecteren op hun eigen gevoelens, gedachtes en de patronen die er zijn ontstaan. De ontdekkingstocht gaat altijd uit van de verandering die jouw kind wilt. We ontdekken dmv spel, beweging, verhaal en de natuur.

ik voel zo veel 2 Intense Kinderen

Onze dochter had gelijk een klik, de sfeer was positief en ontspannen, Ze begreep goed wat er vertelt werd en vond de oefeningen en spelletjes en leuk. Ze kon tips en trucs meteen in de praktijk brengen en ze snapte zichzelf beter. Het was voor onze dochter een mooie ervaring en ze heeft nu een stevigere basis om zelf mee verder te gaan. 

Ouders van een meisje van 9 jaar

Kennismaking

Nadat ik via het contactformulier, de telefoon of email van jou een berichtje heb gehad plannen we een gratis telefonische kennismaking van max 30 min. Hierin bespreken we waarom jij aan coaching voor je kind denkt en ligt ik  toe hoe ik werk als als kindercoach.

Intake 

Hierna stuur ik jullie een intakeformulier per email en plannen we een kennismaking bij jullie thuis of op de praktijk. Dit gesprek is 1 à 1,5 uur . Afhankelijk van de leeftijd van jullie kind beslissen we hoelang hij of zij aanwezig is. Dit is het moment om samen te ontdekken of ik de coach ben die bij jullie past. Na de kennismaking krijgen jullie per email een voorstel voor coaching toegestuurd

Losse sessies of traject

In het voorstel voor Coaching staat kort ons gesprek beschreven, waar de coaching zich op  kan richten en hoeveel sessies ik inschat dat we samen op ontdekkingstocht gaan. Tijdens een traject zitten er geen kosten aan tussentijds contact via de telefoon of email. de afspraken leggen we van te voren met elkaar vast in mijn agenda.
Soms voelt het fijner voor een kind om per keer te bekijken of we door gaan. Dit kan ook dan plannen we losse sessie's per keer in.

Tarieven

Kennismaking 70 euro incl BTW.


Traject even meekijken*  275 euro incl. BTW.               3 sessie van 60 minuten, evaluatie en tussentijds email of bel contact bij behoefte.


Traject we gaan er samen voor*  415 euro incl BTW.   5 sessie van 60 minuten, evaluatie, tussentijds email of belcontact bij  behoefte.

 

* Trajecten vinden in overleg plaats op de praktijk of bij jullie thuis.

Spellen coaching

Wat kan jij als ouder doen

Als ouder heb je een belangrijke rol in de opvoeding van je kind. De eerste 7 jaar ben jij zijn grootste voorbeeld en ook de rest van de basisschoolleeftijd ben jij en de manier waarop jij met dingen omgaat nog een groot voorbeeld.
Daarom doe ik altijd een kennismakingsgesprek met ouders en onderzoeken we samen wat jij kan doen om je kind te helpen. Soms kan je met enkele tips al goed op weg, soms zijn een paar sessie coaching meer passend.