Opgroeien

Intens de wereld beleven, wat is dat eigenlijk?

15 tot 20% van mensen, en dus ook onze kinderen, beleeft de wereld intenser. Zij nemen zintuiglijk meer waar en denken diep na. Ze hebben behoefte aan verbinding met hun omgeving en kunnen vaak erg genieten van de natuur, mooie kleuren of muziek.
Regelmatig raken ze overweldigd door alle indrukken en sensaties van de dag. Doordat ze zo veel beleven, zien en ervaren zijn ze ook sneller overprikkeld. Dit uit zich door vermoeidheid, boze of verdrietige buien, slecht slapen en soms is er ook sprake van buik en hoofdpijn of een vol hoofd.

Ervaren

Soms zeggen mensen dit kind is hoog gevoelig, temperamentvol of heeft misschien wel ADHD.
De afgelopen jaren heb ik ontdekt dat gevoeligheid of juist heel energiek gedrag vaak terug te leiden is op hoe een kind de wereld ervaart. Wanneer je deze kinderen uitleg hoe zij de wereld ervaren, ze bewust maakt van hoe zij emoties en sensatie ervaren en hen manieren geeft om zich te uiten zien je dat hun gedrag veranderd.

ONTDEKKEN

Vanaf een jaar of 6 kunnen kinderen in een training vol spel en verhalen geholpen worden te ontdekken hoe zij de wereld beleven. Vanaf ongeveer 9 jaar kunnen kinderen echt zelf gecoached worden. Omdat kinderen nog sterk verbonden zijn met hun omgeving betrek ik ouders altijd bij de training of coaching van hun kind.

Gun jij je kind ook meer vertrouwen in zijn eigen kunnen en wil jij dat de momenten van frustratie verminderen?

Onze zoon wilde niet praten! En wat heeft hij veel gepraat….zonder zelf het idee te hebben dat hij praatte. Hij vond het leuk als Nicole kwam. Het voelde vrij en positief als we aan het werk waren met Nicole. Onze zoon heeft het vooral als leuk ervaren….niet als iets ondersteunend of coachend….dat is een compliment waard! Dank je wel!

 Kindercoaching

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Je gunt je kind (8j+) meer zelfvertrouwen en positiviteit, je wilt dat het goed gaat met je kind, dat je kind zich trots voelt. Dat hij gezien wordt zoals en een fijne vrienden heeft.

Ik voel me Oké Training  (5-7 jaar)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Deze training is speciaal ontworpen door Sensikids voor Intense kleuters van 5 tot 7 jaar.

De kinderen worden weerbaarder en leren:
 De 4 basisemoties; bij, bang, boos, en verdrietig.
 Over schrik en zenuwachtig zijn.
 Ontspannen met behulp van hun ademhaling.
 Dat nieuwe dingen leren oké is.
 Positief te denken.

Ik ben OKé Training       (8-11 jaar)

ik ben oké training 8-11 jaar

Deze training is speciaal door Sensikids ontworpen voor Intense kinderen tussen de 8 en 11 jaar. Er wordt  gewerkt met herkenbare verhalen, ontspanningsoefeningen, spelletjes, visualisatie en filosofische gesprekken.

De kinderen ontdekken:
Hun emoties en leren zicht te uiten.
Handige oplossingen te verzinnen als er iets vervelends of onverwachts gebeurt.
Positief te denken
Benoemen en begrijpen wat er  gebeurd
♦ Hoe je kan ontspannen
Hun eigen kwaliteiten

Door het traject is onze zoon weer lekker in zijn vel komen te zitten. Door het visualiseren en de spelelementen heeft onze zoon handvatten aangereikt gekregen om om te gaan met zijn emotie’s en het herkennen van deze emotie’s. Door te kijken naar zijn positieve krachten is zijn zelfvertrouwen nog meer gegroeid. Hij heeft geleerd om zijn emotie’s/ gevoelens te herkennen en deze op de juiste momenten in te zetten.