Intense Kinderen in de Krant

Op woensdag 26 augustus in de Heraut een mooi artikel over hoe Intense Kinderen vertrouwen brengt in het opgroeien

Intense Kinderen brengt vertrouwen in het opgroeien

Berkel en Rodenrijs – Opvoeden en opgroeien is een uitdaging; voor zowel ouders als kinderen. Voor kinderen met een intense belevingswereld is die uitdaging soms net iets groter. Nicole de Gruijter kan als coach, opvoedprofessional en ervaringsdeskundige ouders en kinderen terzijde staan en hen een handje helpen om de juiste ‘gebruiksaanwijzing’ van een kind verder te ontdekken zodat er meer rust en ruimte binnen het gezin komt.

Nicole werkte 10 jaar op diverse plekken binnen de jeugdhulpverlening en deed daar veel ervaring op. Het moederschap bracht haar het inzicht dat zij op andere wijze ouders en kinderen wilde begeleiden. Ze nam twee jaar geleden afscheid van haar baan, volgde diverse bijscholingen op het gebied van coaching en sensitiviteit. Met als resultaat een eigen praktijk; Intense Kinderen.

Samen verder

“Kinderen die intens de wereld beleven liggen me na aan het hart. Ik werk niet vanuit een diagnose, maar vanuit het kind. Dus nooit; ‘wat is er mis’, maar ‘Wat heeft dit kind nodig en wat betekent dit voor jou als ouder en in de opvoeding?’ Wat kun je als ouder zelf doen, inzichten over de wereldbeleving van jou kind brengt al veel verandering. ‘En hoe kan je vertrouwen op je eigen gevoel?’ Er ontstaat verbinding binnen het gezin, het zelfvertrouwen van jou en je kind neemt toe. De emotionele buien en frustraties worden stukken minder.”

Lees hier het hele artikel http://www.herautonline.nl/?p=63768