Faalangst training

je faalangst gefikst

Faalangstreductie training voor kinderen tussen de 8-12 jaar

Je Faalangst Gefikst!

Herkent u bij uw kind iets van het volgende?

 • Uw kind twijfel vaak over wat het kan.
 • Uw kind is vaak bang om fouten te maken.
 • In nieuwe en onbekende situaties voelt uw kind zich onzeker.
 • Uw kind voelt zich gestrest als het een prestatie moet leveren.
 • Uw kind lijkt bijvoorbeeld bang dat ze me niet aardig zullen vinden.
 • Uw kind vind het heel moeilijk om met kritiek om te gaan.
 • Uw kind vind het moeilijk om voor een groep te spreken.
 • Als uw kind een toets maak heeft het last van black-outs.

Of... twijfelt u nog, maar komt het volgende u bekend voor?

 • Angst- en stresssymptomen in een voor anderen redelijk normale tot ietwat uitdagende situatie: rood worden, veel zuchten, warm worden, zweten, hartkloppingen, black-outs (=niets meer weten/kunnen en dichtklappen), misselijkheid, hoofdpijn, slaapproblemen, woorden kwijt zijn, friemelen met handen, wiebelen, niet helpende gedachten als: ik haal het niet, ik kan het niet, ik moet het goed doen, ik mag geen fouten maken.
 • Vermijdingsgedrag: bijvoorbeeld niet naar school willen op de dag van een proefwerk of spreekbeurt, niet naar een sportwedstrijd willen, niet naar een verjaardagspartijtje willen, lui lijken of doen alsof hij er geen zin in heeft.
 • Perfectionistisch gedrag: altijd het beste willen doen, hard werken, goede prestaties leveren met veel inspanning, veel spanning en stress ervaren.
 • Teruggetrokken gedrag: stil zijn en weinig vertellen, ook niet over de angst, behalve aan mensen die hij echt vertrouwt.
 • Druk gedrag, dan is het vaak moeilijker te zien dat het om faalangst gaat.

Groepstraining ‘Je Faalangst Gefikst’ 8-12 jaar start 15 januari 2019

In januari 2019 start een nieuwe groepstraining ‘Je Faalangst Gefikst’ voor kinderen van 8-12 jaar. In samenwerking met Faalangstcentrum Rotterdam.

Het doel van deze training is om kinderen handvatten te bieden om om te gaan met situaties waarin zij faalangst ervaren. Door laagdrempelige informatie, oefeningen en spelvormen wordt het zelfvertrouwen vergroot. De kinderen kunnen nieuwe vaardigheden ontdekken om anders te reageren op faalangstige momenten.

We werken met een klein groepje kinderen tegelijk met 2 ervaren en professionele trainers/coaches. Zo kunnen we waarborgen dat alle deelnemers persoonlijke aandacht krijgen.

De deelnemers ontvangen een praktische werkmap die mee naar huis gaat en elke week tijdens de training wordt aangevuld. In deze map staan de invuloefeningen, verhalen en creatieve opdrachten waar we in de training mee werken. De werkmap bevat een aparte bijlage voor ouders met achtergrondinformatie over faalangst en tips/adviezen voor thuis (en op school).

Naast de hulp die we de kinderen hiermee bieden en de informatie die we via de werkmap aan ouders verstrekken, verzorgen we ook een extra informatie avond, die apart gepland wordt. Ouders van deelnemers aan de training kunnen hier met korting aan deelnemen (u kunt uw interesse hierin aangeven op het deelname formulier van uw kind).

Praktische informatie:

Op dinsdagen van 16.00-17.15 uur bij Intense Kinderen op de Dorpsstraat 5 in Bleiswijk

Trainingsdata:

15, 22 en 29 januari 2019 / 5, 12 en 19 februari 2019 en 5 maart 2019

Kosten: EUR 299,00 incl. BTW en werkmap en thee/siroop met lekkers tijdens de training van 7 bijeenkomsten.

Opgeven  kan door een email te sturen naar nicole@intensekinderen.nl of info@faalangstcentrumrotterdam.nl

Informatie avond voor ouders: donderdag 7 februari 2019 (19.45-21.15 uur)