Ervaringen

Intense kinderen biedt kortdurende coaching en training voor ouders en kinderen.
Daarnaast begeleid ik kinderen op school middels een indicatie van de onderwijsondersteuningsdienst.
Hieronder lees je verschillende ervaringen van ouders en kinderen met Intense kinderen.

Opvoedsparringssessie 

Wij hebben veel gehad aan de sparringsessie voor onze peuter van bijna 4 jaar. Wat het ons voornamelijk heeft opgeleverd is inzicht in de reden van zijn soms explosieve of nukkige gedrag. Maar ook hebben we nuttige praktische tips gekregen hoe we ervoor kunnen zorgen dat het stressniveau van onze peuter stabiel kan blijven zodat we meer controle hebben als ouders over de situatie en hem beter begrijpen. We zijn benieuwd hoe we de komende tijd de tips van Nicole nog meer handen en voeten kunnen geven thuis!

De opvoedsparringssessie was erg fijn. Met name het inzicht in hoe hooggevoeligheid zich kan uiten, was erg waardevol. Ik denk regelmatig terug aan dingen die Nicole heeft genoemd.

Opvoedcoaching

De gesprekken met Nicole waren heel erg fijn. In alle openheid konden heel veel bespreken. Die paar sessies hebben ons vertrouwen gegeven en dat kan de kinderen alleen maar goed doen. Ouders van 3 kinderen in de leeftijd van 4-9 jaar.

Onze ervaring is dat Nicole goed aan kan sluiten bij de vragen die je als ouder kan hebben bij de omgang met je kind. Daarbij laat zij je in je waarde, alles verloopt in een hele prettige sfeer. Het heeft ons echt geholpen om beter af te stemmen op wat hij nodig heeft van ons! Ik zou het anderen echt aanraden, je kunt wel met je vragen doorlopen maar soms is het heel fijn als er iemand met je meedenkt. Ouders van een jongen van 5 jaar.

Wij gunnen iedere ouder (met een hoog sensitief kind) een coachingstraject met Nicole.
Wij zijn nog iedere dag blij dat we hier in geïnvesteerd hebben. Nicole is empathisch, heeft veel kennis, is een professionele coach en ook heel warm en gezellig. Ze heeft ons inzicht gegeven in hoe het werkt voor onze dochter (4 jaar), welk gedrag hoort bij overprikkeling. Hoe we kunnen voorkomen (zoveel mogelijk) dat ze overprikkeld raakt maar we hebben ook praktische tips gekregen om met onze dochter om te gaan als ze wel overprikkeld is en we gedrag zien wat niet wenselijk is.
Hierdoor hoeven we eigenlijk niet meer boos te worden en kunnen dingen in goede harmonie opgelost worden. Doordat we nu anders met onze dochter omgaan, kan ze ook al anders met zichzelf omgaan. En weet ze als ze druk is in haar hoofd dat ze bijvoorbeeld kan tekenen om weer rustig te worden. Zo mooi om te zien, hoe zo’n klein meisje voor zichzelf leert te zorgen.

Kindercoaching (3-8 sessies)

Wij hebben de samenwerking met Nicole als zeer prettig ervaren. Nicole had al snel een goede klik met onze zoon en hij voelde zich elke keer op zijn gemak bij haar. Nicole heeft hem goed leren kennen, waardoor ze ons echt advies op maat kon geven in wat hij nodig heeft en waar we in de opvoeding rekening mee kunnen houden. Zij bracht dit altijd op een hele prettige en begrijpelijke manier. Ouders van een jongen van 6 jaar

Door het traject is onze zoon weer lekker in zijn vel komen te zitten. Door te kijken naar zijn positieve krachten is zijn zelfvertrouwen nog meer gegroeid. Hij heeft geleerd om zijn emotie’s/ gevoelens te herkennen en deze op de juiste momenten in te zetten. Ouders van een zoon van 9 jaar.

Onze dochter begreep goed wat er verteld werd, ze vond de spelletjes en oefeningen leuk. Ze kon tips en trucs meteen in de praktijk brengen en ze snapte zichzelf beter. We kunnen zelf, als ouders, ook goed naar de voorbeelden en oefeningen verwijzen. We hebben een gezamenlijke beeldvorming en taalgebruik opgebouwd. Het was voor onze dochter een mooie ervaring en ze heeft nu een stevigere basis om zelf mee verder te gaan. Ouders van een meisje van 10 jaar.


Ik voel me Oké / Ik ben Oké training (7 bijeenkomsten en oudercontact)

Onze zoon was hier in goede handen en de training was goed. Hij voelde zich vrij genoeg om zijn gevoel te delen en heeft dan ook veel geleerd. Een fijne manier die aansluit bij de belevingswereld van het onze zoon om te leren over hoe hij om kan gaan met situaties die hem stress geven. Ouders jongen 11 jaar

Onze dochter is met veel plezier naar de ik ben Oké training gegaan. Zij vond het erg jammer dat de training klaar was. Nicole creëert tijdens de training een fijne en vertrouwde sfeer, wat zeker nodig is voor onze dochter. De training is een echte aanrader voor gevoelige kinderen en geeft ouders ook handvatten hoe je het beste je kind kan begeleiden. Ouders van een meisje van 6 jaar.